Paris

Den franske hovedstaden Paris er en by svært mange nordmenn har besøkt, eller drømmer om å besøke. Storbyen har opparbeidet seg et rykte over hele verden at det er den mest romantiske byen på kloden, og følgelig er det spesielt mange kjærestepar som tar turen til Paris.

Med over 2,3 millioner innbyggere er Paris en av Sentral-Europas største byer, slik at man absolutt må regne med en storbyferie når man tar turen til den franske hovedstaden. Følgelig kan det være veldig greit med leiebil slik at man enkelt kan ta seg frem til de ulike turistattraksjonene i byen.

Les også: 20 grunner til å reise til Paris

Her leier du bil i Paris

Den internasjonale flyplassen i Paris, som er det stedet du trolig lander når du skal på ferie i den franske hovedstaden, ligger et par mil nordøst for selve sentrum av hovedstaden og heter Charles De Gaulle. Selv om leiebil tilbys stort sett over hele sentrum, så er det knotete å benytte kollektivtransport for å deretter oppsøke leiebil på et senere tidspunkt.

Vi anbefaler at man forhåndsbestiller leiebil for avhenting ved ankomst, slik at man kan bli kjent med kjørestilen umiddelbart på vei mot sentrum. Utvalget av bilutleie er dessuten best på flyplassen, med både Budget, Enterprise, Avis, Hertz og Europcar som noen av tilbyderne her.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Paris har mange attraksjoner, og Paris er en stor by når det kommer til arealet. Følgelig er det ofte store avstander mellom de ulike severdighetene. Blant de mest populære turistattraksjonene du vil ønske å få med deg når du er i Paris, så er Eiffeltårnet og den berømte kirken Notre-Dame to selvfølger.

Du vil også få med deg Triumfbuen og det berømte Mona Lisa-museet Louvre, der samtlige av disse severdighetene ligger i sentrum, men enkelte med nokså store avstander fra hverandre slik at leiebil er meget praktisk. Vær også på utkikk etter spesielle arrondissement, som kan by på unike opplevelser. Utover dette så går det motorveier i alle retninger fra Paris, slik at du bare kan velge og vrake en retning å kjøre i for å oppleve spennende natur og koselige landsbyer.

Generelle kjøretips

Generelt så er kjøring i Frankrike veldig greit, med milevis med moderne motorveier. I selve Paris er det dog som storbyer flest – mange biler, til tider små gater og ofte trafikkork.

Følgelig må du regne med å bruke noe tid dersom du skal krysse byen gjennom sentrumsgatene, men utover dette er kjøring i hovedstaden relativt greit. Har du aldri kjørt i noe annet enn en liten norsk bygd så kan dog kjøring med leiebil i den franske hovedstaden bli noe stressende.

Her finner du mer nyttig informasjon og kjøretips i Frankrike.