Bilutleie i Geneva

Geneva er den nest største byen i Sveits, med litt i underkant av 200 000 innbyggere. Byen ligger i den sydvestlige delen av landet, like ved Genfersjøen. Byen er mest kjent for Genèvekonvensjonen, som er en uunnværlig del av internasjonal humanitær folkerett. Rett utenfor Geneva er den internasjonale forskningsinstitusjonen CERN lokalisert. Forskningssenteret ligger hovedsakelig i Sveits, men deler av anlegget beveger seg over grensen til nabolandet Frankrike.

Geneva er omgitt av både innsjø og fjell. Drar du fra Geneva om morgenen, kan du ta en dagstur til Alpene og oppleve Chamonix og Mont Blanc, den høyeste fjelltoppen i Alpene. Det er store og gode veier i Sveits, og enkelt å komme dit du skal med bil. Det er derfor fornuftig å bruke en leiebil hvis du skal utforske områdene utenfor bykjernen.

Leie bil i Geneva

Genève internasjonale lufthavn ligger bare fem kilometer fra sentrum, og er base for selskapene Swiss International Air Lines og EasyJet. Både Norwegian og SAS flyr til Geneva. Sveits er ikke noe billig ferieland, men hvis du sammenligner priser på nett så kan det i det minste lønne seg å leie bil før du reiser hjemmefra, framfor å vente til du ankommer flyplassen. Både Sixt og Europcar har utleiestasjoner på flyplassen.

Det er mange fordeler med å leie bil når du er ute og reiser, enten det er på ferie eller i jobbsammenheng. Bil gir deg en fleksibilitet du ikke får hvis du reiser med kollektivtransport, og de fleste veiskilt i Europa er lik de norske skiltene. Husk bare på at du bør bruke et lavt gir i stedet for å bremse i bratte nedoverbakker hvis du kjører i de sveitsiske fjellene.

De beste tingene å gjøre i Geneva

Det er mye å oppdage både i byen Geneva og i områdene rundt, og med leiebil er det ikke noe problem å være på farten. Geneva har mye å by på, enten du liker vill og vakker natur eller kulturelle opplevelser. Sveitserne er også kjent for sin fantastiske sjokolade, så du bør definitivt benytte deg av sjansen til å gå på sjokoladesmaking før du reiser hjem igjen.

  • Gamlebyen
  • Montreux
  • Annecy
  • Sjokoladesmaking

Gamlebyen i Geneva

På veien gjennom gamlebyen i Geneva kan du oppdage mange flotte attraksjoner. Fra Brunswick Monument kan du krysse Berguesbroen, Pont de Bergues, hvor du så vil få en fantastisk utsikt over byen fra den lille øya Rousseau Island. Ta en rusletur langs de brosteinsbelagte gatene i gamlebyen, hvor du kan beundre St Pierre-katedralen (Cathedrale de St-Pierre). På veien kan du nyte synet av vakre torg, sprudlende fontener og fargesprakende blomsterbed.

Montreux og Château de Chillon

Ta en dagstur fra Geneva til Montreux og utforsk det vakre sveitsiske landskapet. Montreux har en idyllisk beliggenhet mellom foten av Alpene og Genfersjøen. På en liten øy ute i sjøen kan du se slottet Château de Chillon, et nydelig middelalderslott som opprinnelig besto av 25 bygninger som etter hvert har blitt bygget sammen, og som i dag utgjør en enhet. Slottet er det mest besøkte historiske bygget i Sveits.

Annecy

Denne romantiske lille landsbyen ligger like ved de snødekte alpene, og har en unik, harmonisk atmosfære. Annecy kalles ofte for Alpenes Venezia, da området ikke bare er omgitt av fjell, men også kan by på en herlig utsikt over en av Europas reneste innsjøer. Det renner mange små kanaler gjennom bykjernen, og under en rusletur langs en av disse kan øynene hvile på blomstene i vinduskarmene eller svanene som flyter på vannet.

Sjokoladesmaking

Sveits er kjent for sin utmerkede sjokolade, og når du er i Geneva vil du ikke gå glipp av et besøk hos en av byens mange chocolateries. Her kan du nyte smaksprøver og lære om Genevas rike sjokoladehistorie. Hvis du har drømt om å besøke en ekte sveitsisk sjokoladefabrikk, så kan du ta turen til Maisom Cailler i Brac, hvor du til og med kan få lage din egen sjokolade.