Frankfurt

Frankfurt er en by som mange nordmenn har hørt om, men det er først og fremst ikke på grunn av selve byens status som turistby – men takket være den internasjonale flyplassen i Frankfurt som er et viktig knutepunkt for alle flygninger i hele Europa. Frankfurt er allikevel en ganske stor by som er vel verdt et besøk som turist, med over 700 000 innbyggere og en sentral beliggenhet i det sørvestlige Tyskland som har et behagelig klima med flotte naturomgivelser.

Her leier du bil i Frankfurt

Flyplassen på Frankfurt er en av verdens mest travle, og definitivt den største i Europa. Følgelig er det også her at de fleste tilbyderne av leiebil tilbyr bilutleie. Ved ankomstterminalen ligger kjedene på rekke og rad, og det er følgelig her at man enklest ordner leiebil. Både Hertz, Avis, Sixt, Europcar og Budget har filialer direkte på flyplassen. Også noe mindre kjente kjeder som VIP Cars og Enterprise tilbyr bilutleie på flyplassen. I selve sentrum av Frankfurt kan man også velge og vrake mellom bilutleiere, med mindre og lokale kjeder som Turtle Rent, Roadrunner og Carmax.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Frankfurt er et utmerket utgangspunkt for å oppleve store deler av Tyskland med bilferie. Med direktefly til flyplassen og opplukking av leiebil der, kan du enkelt ta deg til de nærliggende byene. Om drømmen din er å kjøre en sportsbil på den hypermoderne «Autobahn»-motorveien med fri fartsgrense, så kan du oppfylle den nå. Utover dette så er Frankfurt en moderne by med massevis av severdigheter i sentrum, med alt fra historiske bygninger til museer og moderne arkitektkunst som kan være verdt å få med seg.

Generelle kjøretips

Frankfurt er en moderne storby med et godt utviklet veinett. Kjøring i stort sett hele sentrum er veldig greit, og med de moderne motorveiene som kobler sammen de øvrige byene i Tyskland, så er kjøring i dette landet generelt en drøm. Vær dog obs på at biler på motorveien kjører svært fort, slik at det gjelder å unngå de venstreliggende filene dersom man ikke selv skal være en racer. Når det gjelder parkering i Tyskland så kan man kun parkere på høyresiden av veien, med mindre det er i en enveiskjørt gate. Parkeringsforholdene i Frankfurt er stort sett gode.